Генералова радња- Пријатељство

понедељак, 21. мај 2012.

Образложење одабира књиге и теме


  

Образложење одабира књиге и теме

  Пријатељство као вредност изнад свих других''  је одабрана  тема, јер   сматрамо да је пријатељство један од најважнијих односа међу људима са једне стране,а са друге стране запоствљеност исте.
Коначан став у односу на прелиминарни се не разликује у великој мери, односно након проширивања садржаја књиге и рада на пројекту, схватили смо да је одабрана тема и став н а месту и да захтева сву нашу пажњу.
Највише смо то схватили ,реализујући радионице у основним школама.
Осећамо да у потпуности владамо одабраном темом,јер  чврсто стојимо иза својих аргумената и рада.


   Разлози за одабир теме и књиге је сам наслов, а и након  разговора са ментором заједнички ( једногласно ) смо се договорили.
Сматрамо ову тему важном, јер у школама су честе, да некажемо свакодневне акције Стоп насиљу, Ненасилна комуникација и сл. а ми смо одлучили да говоримо на другачији начин, са истим циљем. Овкав начин је прихватљивији за све .
Тим је очекивао да  се упозна са развојем пријатељства кроз историју и продуби своја сазнања различитим погледима на исту тему. Књига је више него испунила та очекивања, јер обилује примерима 8 нама блиских),неке наше ставове је потврдила, неке разјаснила, а свакако нас све много чему научила, обогатила нас.
Чланови тима о теми су имали само сопствена искуства, не књишка.Поред књиге ,своја знања и интересовања употпуњавали смо користећи друге медије: интернет,новине,телевизију и радио.
Најкорисније за чланове тима што су одабрали ову тему је што су нова знања допринела да друге сагледају у новом светлу. Пре свега више уважавмо и поштујемо своја пријатељства и боље разумемо значај пријатељства уопште.
Књизи бисмо се вратили поново и још  једном  без временског притиска обрадили садржај и поделили га са свима у окружењу. Прво бисмо књигу представили на ТВ Сантосу и направили планирану радио емисију ( пројектне активности које нисмо успели да реализујемо)





              
Извештај чланова школског пројектног тима

-Разлог нашег уласка у тима био је тај што нам је тема била врло занимљива. Књигу „Историја пријатељства“ поделили смо на четири дела, тако да је свако од нас анализирао различите епохе, док је пети члан нашег тима ову књигу преточио у мултимедијални уџбеник. Међусобно смо највише комуницирали путем телефона и мејла.
-Оно што нас је подстакло да истрајемо у раду била је жеља за победом и новим сазнањима, као и подршка, сарадња и пријатељски однос на који смо наишли међу својим вршњацима ,ментору и родитељима.
-Планирамо да учествујемо и у будућим акцијама, јер нам је учествовање у овој било веома занимљиво и поучно. Једине потешкоће били су нам кратки рокови и неповољни услови за рад.
-Надамо се да ће ученици користити наш мултимедијални уџбеник, јер ће им донети нова искуства и сазнања, као што је донео нама и нашем ментору.
-Оно што би препоручили носиоцу пројекта јесте то да рокови следећи пут буду дужи и да књиге свим тимовима буду испоручене  благовремено.


Чланови школског пројектног тима
Тамара Сворцан,I4
Катарина Милић,II4
Александра Шкрбић,II4
Момир Радовановић, II4
Ненад Tешевић, II4




Нема коментара: